Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hardloopwedstrijd

Timo rent met een snelheid van 2 m/s en Marvin rent 1,5 m/s. Timo is sportief en geeft 10 sec voorsprong aan Marvin.
Na hoeveel meter passeert Timo Marvin?
Hoe reken je?

Joey
Leerling mbo - woensdag 12 juni 2013

Antwoord

Maak formules voor de afgelegde weg.

Timo: s=2(t-10)
Marvin: s=1,5t

Er geldt dan:

2(t-10)=1,5t
2t-20=1,5t
0,5t=20
t=40

Na 60 meter passeert Timo Marvin...
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 juni 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics