De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Evaluatieproef

 Dit is een reactie op vraag 70467 
Volgens mijn boek zijn de antwoorden a) 1,4% b) -10. Het lijkt mij dat er rekening moet gehouden worden met de negatieve quotatie bij een fout antwoord!

Thomas
3de graad ASO - zondag 9 juni 2013

Antwoord

Zeker, maar X was het aantal juist beantwoorde vragen. De verwachtingswaarde van het aantal juist beantwoorde vragen is 20·0,25=5. In dat geval zou je -10 punten scoren. De verwachtingswaarde van het aantal punten is dan -10.

Als je 10 vragen goed beantwoordt dan heb je nul punten. Voor een positief resultaat zul je 11 of meer vragen goed moeten hebben. De kans is dan 0,39%.

Tenzij je '0 punten' ook een 'positief' resultaat vindt dan kom je uit op 1,4%, maar dat is dan een kwestie van opvatting:-)

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 juni 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics