De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Auto`s

In 2006 zijn er 660 auto's
in 2007 zijn er 1920 auto's

Met hoeveel procent steeg het aantal verkochte auto's in 2007 ten opzicht van 2006?

is dat 660:1920=34,3%
is dat goed?

joey
Leerling mbo - donderdag 23 mei 2013

Antwoord

Dat is niet goed. Op wiskundeleraar - procenten staat een formule die je kan gebruiken:

$ toename = \frac{{nieuw - oud}}{{oud}} \times 100\%$

Met nieuw=1920 en oud=660 rolt het antwoord er zo uit!

Hoe zit dat?
Je berekent eerst de toename. Hoeveel auto's zijn er bijgekomen? Dat is nieuw-oud. In dit geval 1920-660. Hoeveel procent is dat dan van wat je had? Van oud dus. Met de formule gaat het waarschijnlijk het handigst.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 mei 2013
 Re: Auto`s 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics