Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Periodieke w-functie

Hallo daar!

Voor mijn plezier ben ik aan het zoeken naar de mooist mogelijke periodische functie met een 'w' vorm. Maar ik ben er zelf nooit zo denderend goed in geweest.

Tot zover zit ik aan:

cos(2x) · -[sin(2x-(\pi/2)-0.5] in interval [0,\pi]

Deze is al redelijk mooi, komt nog maar net onder nul en is al redelijk mooi qua dikte per w (gezien over interval [0,2·\pi].

Enige ideetjes voor hem nog mooier te maken? Hem bv altijd net op nul laten komen? Hoe kan ik meer zijn max en minimum bepalen? Andere ideetjes?

Willem
3de graad ASO - zaterdag 18 mei 2013

Antwoord

Wat dacht je hier van?



Klik op 't plaatje. Je kunt dan zelf verder experimenteren!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 mei 2013
 Re: Periodieke w-functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics