De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen droge stof

Ik heb volgend probleem :
Ik moet het aantal kg droge stof berekenen uit een gekregen hoeveelheid gewicht. Dit gewicht is het aantal liter water + droge stof.
Ik heb enkel volgend gegeven : x kg per 100 liter water.
Dus als ik een gewicht heb van 22 kg (water + droge stof), hoeveel is dan de droge stof uit dit gewicht als je weet dat er 2,3 kg droge stof is per 100 liter water ??

Alvast bedankt...

Thierr
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 16 mei 2013

Antwoord

Hallo

2,3 kg droge stof samen met 100 l water = 102,3 kg oplossing. (1 l water = 1 kg water)
Dit is een oplossing van 2,3 kg/102,3 kg = 0,02248 of 2,248 % droge stof.
In 22 kg oplossing zit dan 22 kg * 0,02248 = 0,4946 kg droge stof.
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 mei 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3