De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen vergelijking

p1·V1 = p2·V2 toepassen, maar V = Vspuit + Vm levert:
1,0·10-5 x (50·10-6 + Vm) = 1,8·10-5 x (25·10-6 + Vm) dit oplossen levert VM = 6,25.10-6 = 6,3 cm3.

Ik begrijp niet welke stappen je moet volgen om bij die 6,3 te komen om de vergelijking kloppend te maken. Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

Amal
Cursist vavo - maandag 15 april 2013

Antwoord

Ik denk dat je vergelijking niet klopt. Als je haakjes wegwrkt staat er links -5Vm en rechts staat er dan ook -5Vm. Dat valt dus precies tegen elkaar weg, zodat je geen Vm overhoudt. Dus misschien moet je nog even kijken of je vergelijking klopt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3