De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking van een cirkel

Hallo

Ik zit een beetje vast bij de volgende opgave:

Bereken de vergelijking van de cirkel die inwendig raakt aan a $\leftrightarrow$ 4x - 3y + 12 = 0, b $\leftrightarrow$ 8x + 15y - 60 = 0 en c $\leftrightarrow$ y = 0.

Kunt u mij helpen?
Alvast bedankt!

Ellen
2de graad ASO - vrijdag 5 april 2013

Antwoord

Het middelpunt van de cirkel die je zoekt is het snijpunt van de bissectrices van de hoeken die de lijnen met elkaar maken.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 5 april 2013
 Re: Vergelijking van een cirkel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3