De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Functievoorschrift opstellen uit gegeven coördinaten

 Dit is een reactie op vraag 69408 
Ja, Hans, je hebt volkomen gelijk.
Ik heb mij bezondigd om de coördinaten te gebruiken (0,0);(1,1),(2,4);(3,9);(4,16);(5,25) (ontstaan uit deling van 3 voor t en 54 voor v en dat is fout natuurlijk!
Het voorschrift moet eerder zijn:
v=6t2 want bij invullen van de origninele coordinaten komt er telkens:
co(0,0) 0=6·02
co(3,54) 54=6·32
co(6,216) 216=6·62
co(9,486) 486=6·92
co(12,864) 864=6·122
co(15,1350) 1350=6·152
Ik hoop dat we nu goed zitten ...
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 2 januari 2013

Antwoord

Je zit goed.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3