De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursieformules

De huurders C en D betalen het in het eerste (jaar 0) ook eur 2400. De huur van C stijgt elk jaar met 80 eur. Die van D wordt jaarlijks verhoogd met 3%

a. beschrijf de huurbedragen van huurder C met een recursieformule.Denk om het vermelden van de startwaarde
b doe hetzelfde voor huurder D
c ga na hoe je de rijen van huurbedragen met je Gr in beeld kunt krijgen met ZOWEL EEN RECURSIE FORMULE EN een directe formule

a. Sn=S(n-1)1.03
b hoe kun je D met een recursie formule beschrijven?
c. kan iemand me laten zien hoe je dat doet?

bouddo
Leerling mbo - maandag 24 december 2012

Antwoord

a) De huur van C in het jaar met nummer n is de huur van het jaar daarvoor (dus met nummer (n-1)) plus 80. Ofwel S(n) = S(n - 1) + 80 met n = 1, 2, 3, 4, ......
Hierbij voeg je dan toe dat S(0) = 2400
b) zie het antwoord dat je zelf hebt opgeschreven bij a. Wel nog aangeven dat n = 1, 2, 3, .... en dat S(0) = 2400
c) Dat hangt helemaal af van de machine die je gebruikt. Laat dus eerst maar horen welke machine je gebruikt. De directe formules zullen wel lukken, denk ik.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 december 2012
 Re: Recursieformules 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics