De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Iz berekenen

Ik heb de vier hoekpunten: z=3+2i z=8+2i z=8+5i z=3+5i deze heb ik getekend. Nu staat er bereken voor alle 4 de hoekpunten iz,maar nergens staat wat iz betekend of hoe ik dat moet berekenen. Dus mijn vraag is wat is iz en hoe bereken je het.

Bedankt

Eva
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 december 2012

Antwoord

Je moet elk van de getallen die bij de hoekpunten horen en die allemaal met z worden aangeduid, vermenigvuldigen met i.
Het eerste getal z uit je lijstje wordt dan i(3+2i) = 3i + 2i2 = -2 + 3i

Zo doe je de drie andere ook en dan zul je die vier nieuwe punten wel moeten tekenen. Als je het goed hebt gedaan, zul je iets opmerkelijks zien tussen de 'oude' vierhoek en de 'nieuwe'.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3