De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Beginsnelheid en wrijving

 Dit is een reactie op vraag 69270 
Goede morgen MBL,
Ik heb er over nagedacht om wat je mij schrijft en kom tot de volgende conculie: de afremming is 8-2=6 meter en de functie die te integreren is wordt:
ò(6t+2)dt tussen de grenzen 0 en 2
=(3t2+2t! bovengrens 2 en ondergrens 0
3*4+2*2=16 m.
Dit stemt overeen met het register ...
Bedankt voor je mooi omfloerste tips !!
Ik hoop dat de redenering nun wel klopt...
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 16 december 2012

Antwoord

Mijn eerdere reactie was de juiste: het is onmogelijk om op deze basis de afstand te bepalen die de bal aflegt. De snelheid neemt af en het kan lang of kort duren, er is een moment dat de snelheid nog maar 2 m/s is. Zonder nadere gegevens valt er niets te berekenen. Wellicht heb je niet zorgvuldig genoeg gelezen? Staat er misschien dat de snelheid door de wrijving met 2 m/s afneemt?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 december 2012
 Re: Re: Beginsnelheid en wrijving 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3