De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe los ik deze vergelijking op?

LS,

Ik snap er even niets van.
Het gaat om de volgende opgave:
fietser 'A' fietst met een gem. snelheid (v1)een traject van 20 km en doet hier een bepaalde tijd over (t1). Hetzelfde traject wordt in tegenovergestelde richting langzamer (t2)gereden met een gem. snelheid (v2).
Dus v2De totale tijd van heen/terugreis is T=t1+t2.
Hoe druk ik de totale tijd T uit in beide snelheden?
Volgens het boek is het antwoord: T=t1+t2=20·(v1+v2)/(v1·v2).

Ik kom niet verder dan:
T=t1+t2 waarin v1=20·t1 en v2=20·t2.

Ik snap er even helemaal niets van. Wie helpt?

Gert
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 13 december 2012

Antwoord

Als jij 20 km loopt in 4 uur, is je snelheid dan 20 . 4 = 80 km/h ?
Dat is wel wat je in je vrijwel laatste zin beweert!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3