De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Analytisch bewijs

 Dit is een reactie op vraag 67790 
De vergelijking van AC is dan y = (ay/ax) x. Dat betekent dat de rico van hoogtelijn BE gelijk moet zijn aan -ax/ay . Als ik nu de coördinaten van E wil zoeken, moet ik dus de vergelijking (ay/ax) x = (-ax/ay)(x-b) oplossen naar x. Maar dan krijg ik x = ax2b/(ax2 + ay2) , want al meteen heel onhandig is om verder te rekenen. Of zie ik iets over het hoofd?

L
Ouder - donderdag 13 december 2012

Antwoord

Ik geloof niet dat je iets over het hoofd ziet.
Als je een handiger keus weet hoor ik het graag.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3