De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lineaire formule

 Dit is een reactie op vraag 69105 
Zou je het iets gedateerde willen zijn?, snap er weinig van!
Bedankt

Ar1el
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 december 2012

Antwoord

De vergelijking van lijn m klopt niet op deze manier. Ik neem aan dat er y = 2ax - 3b moet staan.
Vul x = 0 in. Bij l geeft dat -12 d.w.z. l snijdt de y-as in (0,-12).
Bij m geeft x= 0 de waarde -3b.
Stel nu -3b = -12 en b is gevonden!

Nu heb je dus de lijnen l: y = ax - 12 en m: y = 2ax - 12.
Vul x = 2 in bij m en a volgt want de uitkomst moet 12 zijn.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3