De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uitleg x berekenen

Ik wil graag weten hoe ik de x kan berekenen van
3(2x-1)4+1=1876

Met vriendelijke groet,

L. Gel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 november 2012

Antwoord

Hoe zou je de vergelijking 3P + 1 = 1876 aanpakken? Simpel toch? P = .....
En als P nou eens even de plaats inneemt van (2x - 1)4 dan heb je nu dus ook de waarde van
(2x - 1)4 te pakken.
Vanaf dat punt gaat het verder met 2x - 1 = ..... of 2x - 1 = .......

Het uitwerken van die vierde macht moet je in elk geval niet eens willen overwegen. Dat loopt gegarandeerd vast.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 november 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3