De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische functies

 Dit is een reactie op vraag 69033 
Hallo ik ben het weer,
Heb daarstraks een vraag gesteld 1=0,5 ((e^0,5+x) + (e^-0,5+x)/2) jullie hebben mij een antwoord gestuurd waarvoor dank ma het verder uitrekenen van x lukt me niet zo goed zouden jullie dit aub verder willen uitwerken?

stijn
Overige TSO-BSO - woensdag 21 november 2012

Antwoord

De vergelijking 2t = t2 + 1/2 los je op met de abc-formule. Dat geeft twee oplossingen waarvan ik denk dat je ze mag benaderen. Ik vond 0.29 resp. 1.71
Dus e^(0.5x) = 0.29 zodat 0.5x = ln(0.29) enz.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 november 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3