De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen

Ik zit vast bij 3 opgaves.

Los op:

1) 3cos2(x-4)=2sin3(x-1) voor domein [0,4pi]
2) 4sin4(x-2)+3=5sin2(x-2)+1 voor domein [0,2pi]
3) cos6(x-1)+1=cos3(x-1)+1 voor domein [-pi,pi]

De gemeenschappelijke periode kan ik berekenen. Echter als ik de grafieken wil plotten gaat er iets mis, ik krijg niet de grafieken te zien op GRM welke ik teken.

Hierdoor kan ik niet verder met het berekenen van de oplossingen.

Hoe kan ik verder?

Kyra v
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 november 2012

Antwoord

Het lijken me geen vergelijkingen die met de hand op te lossen zijn. Wat de rekenmachine betreft: heb je hem wel op radialen staan? Als hij op graden staat, dan zie je inderdaad niet veel.
En als de machine goed is ingesteld, schrijf dan eens heel precies op wat je hebt ingevoerd. Het kan in een haakje zitten of een onjuist minteken. En wat heb je als window gekozen?
Ik ben benieuwd!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 15 november 2012
 Re: Vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3