De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vectorvoorstelling van snijlijn

 Dit is een reactie op vraag 68886 
Hallo,

Ik snap hoe u aan de vectorvoorstelling van het vlak bent gekomen. Steunvector Q en dan QP en PG. Met de vergelijking van het vlak kan ik de som wel oplossen, want dan moet je gewoon twee lijnen (uit vlak BRQ) halen en dan de snijpunten berekenen.

Alleen nu is mijn vraag, hoe kom je van een vectorvoorstelling van een vlak naar een vergelijking van een vlak?

Alvast bedankt!

Gr,

Piet

Piet
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 november 2012

Antwoord

Door te schrijven x = 2l + 2m, y = 6l en z = l - m kun je door van deze vergelijkingen er twee onder elkaar te zetten via de methode van optellen/aftrekken de parameters l en m elimineren.
In simpele taal: door de drie vergelijkingen een beetje handig te combineren, raak je de l en m kwijt.
In je vraag meen ik te lezen dat je dit niet eerder hebt hoeven doen. Dan zou ik er nu nog even vanaf blijven en het op een je wel bekende manier proberen.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 november 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics