De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Exponentiele functies

 Dit is een reactie op vraag 68862 
Die formules had ik al, maar ik snap niet hoe ik die moet invullen.

anne
3de graad ASO - zaterdag 3 november 2012

Antwoord

A:
gegeven twee punten (0,446) en (50,900) met t=0 in 1950 geeft:

$
\large\begin{array}{l}
a = \frac{{900 - 446}}{{50}} \approx 9,08 \\
A(t) = 9,08t + 446 \\
\end{array}
$

B:
gegeven twee punten (0,304) en (50,2000) met t=0 in 1950 geeft:

$
\large\begin{array}{l}
g = \left( {\frac{{2000}}{{304}}} \right)^{\frac{1}{{50}}} \approx {\rm{1}}{\rm{,0384}} \\
{\rm{B(t) = 304}} \cdot {\rm{1}}{\rm{,0384}}^{\rm{t}} \\
\end{array}
$

Ik dacht dat je deze formules al gevonden had, maar zou het nu lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 november 2012
 Re: Re: Exponentiele functies 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3