De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking oplossen

(x+3)2-(x+1)2=8

ik heb het al geprobeerd, maar ik kom steeds op het verkeerde antwoord uit.

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 oktober 2012

Antwoord

Meestal zit het probleem bij het minteken. Zet haakjes!

(x+3)2-(x+1)2=8
x2+6x+9-(x2+2x+1)=8
x2+6x+9-x2-2x-1=8
4x+8=8
4x=0
x=0

Tada!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 16 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3