De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vereenvoudigen van verwante hoeken

hoe vereenvoudig ik
cos(a-p).tan(-a):tan(a).sin(3p+a)

???
Ik heb al geprobeerd maar ik krijg altijd cot(a) maar de juiste oplossing is -cot(a)

n
3de graad ASO - zaterdag 13 oktober 2012

Antwoord

cos(a-pi) = -cos(a)
tan(-a) = -tan(a)
sin(3pi+a) = -sin(a)
Daarmee moet het toch lukken, lijkt me.
Enne, stuur voortaan even je eigen aanpak mee. Spelregels!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 oktober 2012
 Re: Vereenvoudigen van verwante hoeken 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3