De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Veeltermfuncties

 Dit is een reactie op vraag 68590 
Het is inderdaad niet zo eenvoudig.
de figuur kreeg ik niet gepost.
de rechthoek is verdeeld in zes rechthoeken met elk een andere afmeting.
verticaal werden in de rechthoek 2 rechten getrokken, elk op een willekeurige afstand.
horizontaal werd er 1 rechte getrokken maar niet in het midden, wel in het onderste gedeelte.
je kan dan BV stellen :
3x+3y+3z+4a+4b= 2400m
maar welke formule kan je dan gebruiken voor de oppervlakte?

vanzie
Ouder - donderdag 11 oktober 2012

Antwoord

De afmetingen van de inwendige rechthoeken zijn onbelangrijk.
Als de lengte L van de hele rechthoek L is en de breedte B, dan heb je 3 horizontale stukken L en 4 verticale stukken B.
Dus 3L + 4B = 2400.
Met Opp = LxB maak je dan weer de reeds beschreven combinatie.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3