De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Niveaulijnen

 Dit is een reactie op vraag 68518 
Het enige wat ik daaruit kan afleiden is dat je c kiest zodat x+y=c en dat de z-waarde daarvan gelijk is aan g(c), maar voor de rest is het nog altijd onduidelijk voor mij...

Anon
Student universiteit België - donderdag 4 oktober 2012

Antwoord

Beste Anon,
Als de functie f(x,y) gelijk is aan g(c) is hij dus constant, want c is een constante. En dat zij je dus op de lijnen waarvoor geldt x+y=c, of y=-x+c. Dat zijn dus rechte evenwijdige niveaulijnen.
Groet,
Lieke.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3