De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaal het punt waar de lijn het grafiek raakt

lijn y=92+6x is een raaklijn aan de grafiek van de functie:
y(x)=x3+3x2-18x+12.
Bepaal het punt waar delijn de grafiek raakt.
Gr

Farid
Student universiteit - woensdag 3 oktober 2012

Antwoord

De rc van de lijn y = 6x + 92 is 6.
De afgeleide functie levert je richtingscoëfficiënten van raaklijnen.
Stel je afgeleide dus gelijk aan 6, zou ik zeggen.
Je krijgt twee mogelijkheden!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics