|
|
\require{AMSmath}
Re: Royal flush
Misschien is dit duidelijker. Hoe groot is P( klaveren Royal Flush)? trekking 1e kaart. P(klaveren en aas)= 13/52·4/52. trekking 2e kaart. P(klaveren en heer)=12/51·4/52. trekking 3e kaart. P(klaveren en queen)=11/50·4/50. trekking 4e kaart. P(klaveren en boer)=10/49·4/49. trekking 5e kaart. P(klaveren en 10)=9/50·4/48. Deze kansen vermenigvuldig ik. De uitkomst is niet gelijk aan 120/(52·51·50·49·48). Waar gaat het fout?
herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 oktober 2012
Antwoord
12/51·4/52 is ongelijk aan 1/51, enzovoort. Dus daar gaat het al fout. Dus ik zou maar de kansen gebruiken die ik je gegeven heb. Als je die vermenigvuldigt wat krijg je dan? En als je dat antwoord vergelijkt met 120/(52·51·50·49·48) gaat je dan geen belletje rinkelen?
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 oktober 2012
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|