Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vraagstuk over gps-toestellen

 Dit is een reactie op vraag 68274 
Dus moet ik het ontbinden in factoren door -3x af te zonderen?
-3x(x2+16x-48)
maar de oplossing is fout wanneer ik de discriminant zoek..

Volki
3de graad ASO - vrijdag 31 augustus 2012

Antwoord

Als je '-3x' buiten haakjes haalt dan krijg je:
-3x(x2-16x+48)=0

x2-16x+48 kan je ontbinden in factoren. Je krijgt:
(x-12)(x-4)

Dus:
-3x(x2-16x+48)=0
-3x(x-12)(x-4)=0
-3x=0 of x-12=0 of x-4=0
x=0 of x=12 of x=4

Klopt precies!

q68305img1.gif

Meer over ontbinden in factoren kan je vinden op 1. Ontbinden in factoren.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 31 augustus 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics