Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk over gps-toestellen

Dag Wisfaq

Deze oefening is te ingewikkeld voor mij. Kunnen jullie me helpen om het op te lossen?

Een bedrijf produceert gsp-toestellen voor auto's. De bedrijfsleiding wil weten hoeveel toestellen er per uur geproduceerd moeten worden om winst te maken in de huidige situatie. Het verband tussen de winst W (in euro) en de productie x (aantal geproduceerde toestellen) per uur is:

W(x) = -3/2x3+24x2-72x

a) Bepaal algebraisch de waarden van x waarbij de winst 0 is.
b) Bepaal algebraisch bij welke productie er winst en bij welke productie er verlies wordt gemaakt.
c) Bepaal met behulp van ICT (wat is ICT eigenlijk?) bij welke productie de winst groter is dan 108 euro.
d) Bepaal met behulp van ICT bij welke productie de winst maximaal is.

Volki
3de graad ASO - zondag 26 augustus 2012

Antwoord

Je kunt even de grafiek plotten met ICT:

q68267img1.gif

a) los op W(x)=0
b) van 0 tot eerste nulpunt van a en als x groter is dan het tweede nulpunt bij a.
c) teken y=108 lees af met een grafische rekenmachine of grafiekenprogramma
d) lees af met grafische rekenmachine of grafiekenprogramma

TIP: Desmos Graphing Calculator of meteen er tegen aan met de grafiek en al

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 augustus 2012
 Re: Vraagstuk over gps-toestellen 
 Re: Vraagstuk over gps-toestellen 
 Re: Vraagstuk over gps-toestellen 
 Re: Vraagstuk over gps-toestellen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics