De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vlucht met een luchtballon

We maken een vlucht met een luchtabllon, die kan bschreven worden door de volgende veeltermfunctie:

h(t) = 24 -2t + 1/18t3 - 1/216t4
met h = hoogte in 10-tallen meters.
t= tijd in uren
t = 0 is het tijdstip waarop we boven de kerktoren vliegen

a) Bepaal het realistisch of praktisch domein h.
b) Hoe lang duurt de vlucht?
c) Hoe hoog zijn we op het ogenblik dat we boven de kerktoren vliegen?
d) Hoe lang vliegen we hoger dan 108
e) Bepaal de maximaal bereikte hoogte van de luchtballon.
f) Bepaal het realistisch of praktisch beeld van h.

Ik ben niet goed met breuken dus deze oefening is niet gemakkelijk voor mij om het op te lossen. vraag a en f : Hoe kan ik het aflezen op de grafiek? Ik vond ook dat je het algebraisch kan vinden maar hoe moet ik dit doen met 2 breuken in de functie? Hetzelfde met de andere vragen zonder grafiek.

Vriendelijk dank als u me kan helpen.

Tugba
3de graad ASO - zondag 26 augustus 2012

Antwoord

Als je niet goed bent in breuken dan schrijf je ze eruit:
h(t) = 216/216·(24 -2t + 1/18t3 - 1/216t4)=
1/216·(5184-432t+12t3-t4)=
(5184-432t+12t3-t4)/216

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 augustus 2012
 Re: Vlucht met een luchtballon 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3