De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waarom niet met het linkerlimiet ?

bewijs: lim x®0 (sinx)/x = 1

Na het gebruik van de insluitstelling moet je verder met het rechterlimiet, waarom niet met het linker ?

Thijs
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 18 augustus 2012

Antwoord

Waarom zou je dubbel werk verrichten? De functie f(x) = (sinx)/x is een even functie. Dat betekent dat f(x) = f(-x) en dat betekent dat de grafiek symmetrie vertoont t.o.v. de y-as.
De linkerlimiet en de rechterlimiet zijn dus precies gelijk. Vandaar dat één berekening volstaat.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 18 augustus 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3