To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekeningen rond zwaartelijnen

Hallo,

In een driehoek ABC is |BC|=9 en |AB|=7 |Bm| is de zwaartelijn naar zijde AC. Door het zwaartepunt Z trekken we een evenwijdige met |AC| die |BC|in N snijdt
en |AB|in Q.
Bereken de stukken |CN| en |QB|
Verder dan |BZ|=2|ZM| kom ik niet en |AQ|/|AB|= |NC|/|BC|...
Wat hulp zou welkom zijn.
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 14 augustus 2012

Antwoord

Maar ook:
AQ/AB=MZ/MB etc.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 augustus 2012
 Re: Berekeningen rond zwaartelijnen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics