De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet naar oneindig

lim x-+oneindig 10^x-ax (a is positief)
De oplossing is +oneindig, maar wat is de methode van oplossen?

Andy
Student Hoger Onderwijs België - maandag 20 januari 2003

Antwoord

Gewoon "natte-vinger-werk".
10^x is een machtsfunctie en die is dus véél sneller dan welke lineaire functie dan ook.
Maak maar eens een tabel voor de functie y = 10^x en bijv. de lijn y = 500x (ik neem dus a = 500).
Zolang x niet al te groot is kan 500x de machten nog wel een beetje bijsloffen en zelfs overtreffen.
Neemt x echter toe, dan legt 500x het tenslotte af tegen de machten van 10.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 januari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3