De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dropveters en lolly's

Ik heb 3 dropveters en 2 lolly's samen kosten ze 0,35 euro 1 dropvete is 0,05 euro goedkoper dan 1 lolly hoe stel ik deze vergelijking op en hoe los ik ze op.
Ik kom zelf op het volgende:

3x + 2 y = 0,35 en
x = y - 0,05 maar hoe bereken ik nou x en y

tweede vraag:

hoe reken ik 10/w - 12v = 8 uit

Mariek
Leerling mbo - zondag 19 januari 2003

Antwoord

Je bent er al bijna! Als je x=y-0,05 invult in de eerste vergelijking:
3(y-0,05)+2y=0,35
..dan kan je y uitrekenen en dan ben je er...

Voor de tweede vraag moet je maar even een nieuwe vraag stellen en dan graag compleet... of duidelijker vertellen wat je precies wilt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 januari 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3