De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadraten oplossen

hoe moet je X3=512 oplossen op je rekenmachine?
het antwoord is 8, maar wat is de berekening?
alvast bedankt!

tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 juni 2012

Antwoord

Hallo Tessa,

Maak gebruik van de rekenregels voor machten:

x3 = 512
(x3)(1/3) = 512(1/3)
x1 = 512(1/3)

ofwel:

x = 512(1/3) = 8

OK?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 juni 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3