De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen vergelijking

Hoe los ik zo een vergelijking algebraisch op: x4-18x2+32=0

stan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 juni 2012

Antwoord

Neem y=x2. De vergelijking laat zich dan herschrijven als:

y2-18y+32=0

Deze tweedegraadsvergelijking kan je oplossen. Daarna wel weer even 'terug vertalen' naar 'x'.

Zou dat lukken?

Zie ook Oplossen van een bikwadratische vergelijking

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 juni 2012
 Re: Oplossen vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3