De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Volledige omwentelingen van een wiel

Een wagen heeft 1600 km afgelegd. Hoeveel volledige omwentelingen heeft een wiel van zijn wagen gemaakt als de diameter van dit wiel 60 cm is? Gelieve de bewerking? Dank

twanie
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 17 juni 2012

Antwoord

De omtrek van een wiel met d=60 cm is gelijk aan 60$\pi$. Hoe vaak past dat in 1.600 km?
1.600 km = 1.600.000 m = 160.000.000 cm
Deel 160.000.000 door 60$\pi$.
Dat is ongeveer 848.826 keer.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juni 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3