De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Puntsymmetrie aantonen bij de functie f(x)

 Dit is een reactie op vraag 67812 
Bedankt alvast! Maar ik kom nu niet meer verder :(
Ik weet niet wat ik nu moet doen... moet ik iets doen met de goniometrische formules? of de verdubbelingsformules?

Ik hoor het graag.

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juni 2012

Antwoord

Ja, je kunt (moet) goniometrische formules gebruiken.
Verdubbelingsformules zijn hier inderdaad wel een voor de hand liggend idee.
Bijv: Uit cos(2t)=2cos2(t)-1 volgt dat cos2(t)=1/2cos(2t)+1/2.
Dus
cos2(1/4$\pi$+x)+cos2(1/4$\pi$-x)=
1/2cos(1/2$\pi$+2x)+1/2+1/2cos(1/2$\pi$-2x)+1/2=
1/2cos(1/2$\pi$+2x)+1/2cos(1/2$\pi$-2x)+1

Nog weer even zelf verder proberen dan maar?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 juni 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3