De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Complexe getal in andere vorm

 Dit is een reactie op vraag 48233 
Hallo,

Ik zit met precies de zelfde som maar ook met het antwoord van jan kom ik er nog niet uit. kan iemand mij verder helpen?
al vast bedankt!

fedde
Student hbo - donderdag 24 mei 2012

Antwoord

Beste Fedde,

Bedoel je het omzetten van goniometrische vorm van een complex getal naar de gewone cartesische vorm? Dat is niet moeilijk aan de hand van de formules x = r.cos(t) en y = r.sin(t).

Bijvoorbeeld is voor het complex getal in goniometrische vorm
$$z = 3 ( \cos(\pi/6) + i\sin(\pi/6) )$$r = 3 en t = p/6, en dus geldt:

x = r.cos(t) = 3.cos(p/6) = 3.(Ö3)/2 = 3/2.Ö3
y = r.sin(t) = 3.sin(p/6) = 3.1/2 = 3/2

Het complex getal kan dus ook geschreven worden als 3/2.Ö3+3i/2.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3