De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Het bereken van waarde van X waarbij de twee formules dezelfde uitkomst opl

 Dit is een reactie op vraag 67654 
Als je 1x - 0.89 doet dan zou je toch al 0.11 x moeten krijgen. Als je 0.11 nog keer x doet krijg je 0.11^2. dus ik begrijp niet zo goed wat u doet.
En gewoon 1x -0.89x = 0.11 want je moet de xen toch ook gewoon van elkaar aftrekken? Misschien heeft u een andere manier van uitleggen want ik snap het dus nog steeds niet.. alvast bedankt!

sandri
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 mei 2012

Antwoord

Hallo Sandrine,

1x - 0.89x kan je vergelijken met:
1 liter - 0.89 liter, dit is 0.11 liter (en niet alleen het getal 0.11)
1 kilogram - 0.89 kilogram = 0.11 kilogram, of
1 meter - 0.89 meter = 0.11 meter

Met x-en gaat het net zo:
1 hele x, je trekt er 0.89 x van af, dan hou je 0.11 x over.

Is het zo duidelijker?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3