De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking met natuurlijke logaritmen

 Dit is een reactie op vraag 67597 
ja... dus:

x-1 = e(x+1)
x-1 = ex+e
x = ex+e+1

Dit klopt volgens mij wel, kan het nog verder?

Matthi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 17 mei 2012

Antwoord

Matthijs, natuurlijk kan het verder.
x-xe=e+1, (1-e)x=e+1, dus x=(e+1)/(1-e). De vraag is nog wel of deze oplossing aan de oorspronkelijke vergelijking voldoet, want ln(x-1) is alleen gedefinieerd voor x1.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3