De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten 3 bollen

IK moest een onderzoekswerk maken voor wiskunde waarbik ik de gps behandelde. IK moest daarvoor de snijpunten van 3 bollen berekenen! dit zijn mijn vergelijkingen maar ik kom steeds een geatieve discriminant uit bij de laatste stap weet iemand wat ik fout doe?

B1: 〖(x+11000)〗^2+(〖y-17000)〗^2+(〖z-19000)〗^2=〖26472.04179〗^2
B2: (x〖-19000)〗^2+〖(y-20000)〗^2+〖(z-15000)〗^2=〖26694,60286〗^2
B3: 〖(x-16000)〗^2+〖(y-15000)〗^2+〖(z+15000)〗^2=〖27509,63803〗^2



b1-b2:α:60000x+6000y-8000z = 203167174.7
b1-b3:β: 54000x+4000y-68000z=-121011188
: x=-94/21 r- 18318,28365
y= 304/7 r + 217044,0323
z=r

vrienlijk bedankt!
vergelijking snijlijn:

Jonas
3de graad ASO - zondag 22 april 2012

Antwoord

Jonas,
LIn b1-b3 staat 4000y,moet zijn -4000y.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 april 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics