De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Extreme waarde berekenen

Goedenavond ,

Bij het onderzoek van de functie op [0,2pi]:
f(x)=3sinx-wortel(3)cosx
krijg ik f'(x)=3cosx+wortel(3)sinx
tanx=-(1/3)wortel(3)

x=-pi/6+kpi--- x=5pi/6 of x=1 (5/6)pi voor alle waarden van x op [0,2pi]is van f'(x)is f(x) positief
hoe kan dat in het antwoord hebben ze toch wel extreme waarden

Bouddo
Leerling mbo - vrijdag 20 januari 2012

Antwoord

Waarom trek je de conclusie dat de afgeleide altijd positief is?
Als je in je afgeleide bijv. x = 11/2p invult, dan komt er toch iets negatiefs uit?
De vergelijking tan(x) = -1/3Ö3 heb je gevonden door f'(x) = 0 te stellen. Je lost dit op, vindt twee nulpunten en daar zitten dan toch ook de extremen?!

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3