De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nog een matrix

Goede avond,
Een bedrijf heeft 3 filialen.Men heeft boekhouding van een week verkoop van wasautomaten van merken, M,S K en L die verkocht werden
De verkoopsmatrix (in aantallen) is V
M S K L
V= {10 12 8 4}
{ 7 8 5 2}
{ 8 8 6 2}
De inkoopprijs van een wasautomaat is:
Voor M= 200 €; S=137.5 € ;K=300 € en L= 450 €

Hun verkoopprijs , in deze lfde volgorde als hierboven is respectievelijk: 250@;200€;400 € en 600 €
Vragen:
a)
Verwerk de gegevens over inkoop en verkoopprijzen in een prijzenmatrix P zodat V·P een betekenis heeft.
b)
Bereken dan V·P=T Geef een interpretatie aan het element t21
c)
Bedenk een matrix Q zodat Q·T informatie geeft over het totale bedrag dat de drie filialen samen voor de inkoop hebben betaald en over het totale verkoopsbedrag van de drie filialen samen.
d)
Bereken de totale winst die de drie filialendeze week samen gemaakt hebben op de wasautomaten.
Matrix rekenen is echt mijn beste kant niet !
Bedankt voor de hulp.
Rik
Groetjes,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 18 januari 2012

Antwoord

Dag Hendrik,

Deze opgave is bestemd om na te gaan of je begrepen hebt hoe matrix vermenigvuldiging werkt.
Ik mag aannemen dat als je de betreffende theorie/uitleg rustig zelf doorneemt je de schellen vanzelf van de ogen vallen.

Verder zou je ook eens kunnen kijken op Matrixvermenigvuldiging

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics