De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Een derdegraadsfunctie raakt de x-as

 Dit is een reactie op vraag 66660 
Sorry,
Ik ben er nog steeds niet uit ik krijg dan x=-2 of x=3 moet ik deze in vullen in f en daaruit a berekenen?

Bouddo
Leerling mbo - woensdag 18 januari 2012

Antwoord

Geeft niks. Ik zat je maar een beetje uit te dagen...

x2+x-6=0
(x-2)(x+3)=0
x=2 of x=-3

Oeps...

...en dan f(-3)=0 oplossen naar 'a' en f(2)=0 oplossen naar 'a' en dat weet je 't wel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics