De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Structuren (veld)

Toon aan dat de vergelijking b.x = a juist één oplossing heeft in een veld F, +, . als b niet nul is.

Kunnen jullie helpen?

Marie
Student Hoger Onderwijs België - zondag 15 januari 2012

Antwoord

Beste Marie,

Als b gelijk is aan 0, staat er 0=a en dat is strijdig voor a verschillend van 0 (geen x voldoet) of steeds waar voor a=0 (voldaan voor alle x).

In het geval dat b niet 0 is, bestaat het invers element voor de vermenigvuldiging b-1, de unieke oplossing is dan x = ab-1.

Zoek je zoiets...?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3