De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschilformule

Hoi,

Wij hebben een vraag. In ons boek hebben wij twee formules, waarin de prijs in euro's is en t is tijd in dagen (het gaat om het huren van bungalows in het verhaaltje). Het betreft deze twee formules:

Bungalow A: 5+40t
Bungalow B: 10+39t

Met de verschilformule komen wij uit op:
-5+1t

Dan is de vraag, bereken het prijsverschil voor 10 dagen huren. Wij kwamen uit op 5 euro.
Dan komt de vraag: welke bungalow is duurder bij 10 dagen huren maar daar komen wij niet uit.
We weten niet voor welke bungalow we het nou precies berekenen.

Groet, Hanneke en Johan

Hannek
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 2 januari 2012

Antwoord

Hallo Hanneke,

Ik noem de prijs voor bungalow A PA, de prijs voor bungalow B noem ik PB. Dan heb je de verschilformule PA - PB uitgerekend, dat is prima. Voor 10 dagen kom je uit op:

PA - PB = 5 Euro

Dit is een positief getal, dus PA is groter dan PB. Bungalow A is duurder.

Voor 3 dagen bereken je met je verschilformule:

PA - PB = -5+3 = -2 Euro

Dit is een negatief getal, dus bij 3 dagen huren is PB groter dan PA. Nu is bungalow B dus duurder.

Is het hiermee duidelijk?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 januari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3