De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Symmetrie en top

hallo,
Ik heb een vraagje. We zijn nu met wiskunde bezig met het hoofdstuk kwadratische formules. En ik heb daar behoorlijk veel vragen over. Ik ga ze niet allemaal stellen hoor
Ik kon niet echt een passend onderwerp vinden. Dus ik heb maar de titel van 1 van de paragrafen genomen.

vraag1: je krijgt bij de vraag in het boek een foto te zien van een boog brug. Bij die brug hoort de formule: h=a-0,01a2
Hierin is h de hoogte in meters en a de horizontale afstand van punt A naar punt B.
In de vraag word gevraagd uit te leggen dat je de afstand van punt A tot punt B kunt berekenen door de vergelijking a-0,01a2=0 op te lossen kunt berekenen. Ik snap alleen niet hoe je dan die formule kunt berekenen
Hebben jullie enig idee?
Ik denk dat als ik deze vraag snap de rest ook wel lukt

Ik hoop dat jullie het wel snappen.

groetjes...

p.s.
jullie zijn de bom. Het is echt super handig zo'n site :)

Salind
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 12 november 2011

Antwoord

Dank je wel:-)

Hoe los je a-0,01a2=0 op?

a-0,01a2=0
a(1-0,01a)=0
a=0 of 1-0,01a=0
a=0 of 0,01a=1
a=0 of a=100

Dat moet het zijn. Dat zou het moeten lukken.

Zie ook 0. Eenvoudige tweedegraadsvergelijkingen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3