De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepalen functie

Beste allen,

Ik wil graag een formule opstellen voor het volgende probleem.mijn vraag is of dit zo kan.
Het gaat om het volgende:

een motor van 216 kg rijdt over een drempel van 15 cm hoog met een opgaande hoek van 70°.
Nu wil ik met de verplaatsings gegevens de versnelling bepalen door de volgende functie op te stellen.

verplaatsing = 15 * cos x
snelheid = 15 * -sin x
versnelling = 15 * - cos x

waarbij de versnelling uitkomt op 15 * -cos 70 °

Mag dit?

met vriendelijke groet,

Maurice Kenter

Mauric
Student hbo - vrijdag 11 november 2011

Antwoord

Nee, dit mag niet: je kunt snelheid en versnelling uit de verplaatsing afleiden door te differentiëren naar de variabele 'tijd', bij jou is de variabele x een hellingshoek.

GHvD
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3