De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Cyclometrische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 66083 
ik weet niet hoe ik verder moet gaan met uw hint: 2Bgcos(x)= pi/2-Bgsin(x)was uw hint.

Moet ik nu beide leden vermenigvuldigen met sin ?

Mustaf
Student universiteit België - woensdag 2 november 2011

Antwoord

Nee dat was mijn hint niet.
Mijn hint was de identiteit Bgcos(x)=pi/2-Bgsin(x).
En jouw vergelijking was: Bgsin(x)+2Bgcos(x)=pi/2.
Als je nu eens de identiteit die ik je gegeven heb substitueert in jouw vergelijking, wat krijg je dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 2 november 2011
 Re: Re: Re: Cyclometrische vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3