De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Warmtestrookje

gegeven: a2uxx=ut (met uxx de 2e partiele afgeleide naar x en ut de eerste partiele afgeleide naar t)
ux(0,t)=0, u(L,t)=0
hiervan moet je de steady state oplossing geven, dus v(x) als u(x,t)= v(x)+w(x,t) met v(x)=(T2-T1)*x/L+T1 als u(0,t)=T1 en u(L,t)=T2

ze komen hier tot een antwoord van v(x)=0
omdat ze zeggen dat u(t,0) = 0 maar dit is toch nergens een gegeven?

mariek
Student universiteit - dinsdag 1 november 2011

Antwoord

Het staat er inderdaad niet maar uit ux(0,t)=0 impliceert dat T2-T1=0 en dus dat v(x) constant is.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3