De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbool

hallo, ik zit vast bij een oefening, dit is hem:
bepaal een vergelijking van de hyperbool met de x-as en de y-as als symmetrieas en door de punten P(2,2) en Q(4,-Ö19)
ik heb de 2 vergelijkingen al gevonden:
4/a2 - 4/b2=1 en 16/a2 - 19/b2=1
nu heb ik 1/a2 gelijk gesteld aan s en 1/b2 gelijk gesteld aan t en kom ik de volgende vergelijkingen uit:
4s-4t=1 en 16s-19t=1
dus dit wil zeggen dat s=t
en t gelijk is aan -1/3 en dus s ook gelijk is aan -1/3
MAAR nu weet ik niet meer hoe ik verder moet...
Zou er mij aub iemand willen helpen?
alvast bedankt!
Eva

eva
3de graad ASO - zaterdag 15 oktober 2011

Antwoord

Uit 4s-4t=1 volgt dat s niet gelijk is aan t. Ik vind dat t=1 en s=5/4.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 oktober 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3